05/05/2010

ALIEN2010Tobias Madsen, Ray Kaae Adams, Ida Rømer Ellegaard, Johanne Cathrine Haugen Østervang, Mathias Toubro Weir, Julian Toldam Juhlin, Lea-Andrea Jessen, Magnus R. Hunov og Morten Villadsen udgør BGK KBH holdet 2009/2010 og inviterer til deres afslutningsudstilling ALIEN2010 med fernisering torsdag den 20. maj fra kl.17.00
Det foregår i sidegalleriet i Kunsthallen Nikolaj.

Udstillingen varer til 30. maj og der vil udover ferniseringen være et arrangement torsdag den 27. maj 19.00-21.00 i tårnværelset.

Det fremmede og de fremmede, hvem er de og hvor er de? Er det os selv der er de virkelige aliens? Fremmedgørelse finder sted overalt, også i os selv. Hvad betyder ordet alien? Det har kunstnerne fundet en masse forskellige svar på.
Med og uden maske. Noget utilgængeligt. Fremmede for os selv.
Udstillingen er en vandring gennem forskellige forestillinger om aliens, der rækker fra hverdagen til fjerne galakser.
Der bliver taget fat om bla. teknologien der kan fjerne os fra vores trygge omgivelser og gøre os selv til aliens samt vores egen gæstfrihed eller mangel på samme i forhold til aliens i blandt os.
Hvem er jeg når jeg tager masken af, kan jeg overhoved genkende mig selv?
Fremmedgørelsen mellem værk og beskuer; det fremmede mellem det indre og det ydre.
Igennem et fælles tema har kunstnerne arbejdet i mange forskellige retninger og medier som samler sig i beskuerens oplevelses prisme - og en lang gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar